2012. szeptember 19., szerda

Frissített: A fürdőkád burkolása

Az íves kádfalat 5x5 cm-es, 30x30cm-es lapokra hálózott csempékkel burkoltuk. Ehhez előzőleg pontosan függőlegesre és simára kellett "glettelni" a falat, csemperagasztóval. Ha ugyanis nem tökéletesen sík a felület, vagy ha vastag a ragasztó, akkor szinte lehetetlen szépen síkba rakni a kis lapokat. Ugyanis minden kis 5x5-ös csempedarab önálló életet él, a háló ugyan összetartja a darabokat, de a síkbeli pozíciót ez nem rögzíti.
Hogy a kifolyó víz ne folyjon a csempék mögé, a kád pereme 1-2 mm-t mindenhol kilóg a csempék síkjából. Ezt a hézagot majd sziloplaszttal töltjük ki.

 Úgy tapasztaltuk, hogy fugakereszteket is érdemes tenni, nemcsak a 30x30-as mezők közé, hanem belülre is. Ráadásul, a lcsúszás ellen gipszkarton csavarokkal is rögzítenünk kellett a mezők felső sorait. Tehát összességében jól elvoltunk ezzel az alig több, mint 1 m2-rel.

A lenti képeken jól látszódnak a csavarok is, ezeket könnyű volt a vakolat mögötti XPS lemezbe hajtani, csak arra kellett vigyázni, hogy a kis lapok éles sarkait ne törjük le.



És most néhány hónap ugrással az időben, íme a kész, kifugázott, szilokonozott, felszerelvényezett fürdőkád: